Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stärk skyddet mot bedragare

När rubriken till Svensk Handels varningslista över oseriösa företag som har som affärsidé att med tvivelaktiga metoder bluffa och bedra företagare är ”läget är värre än någonsin” och att i kampen om inkomsterna i denna ljusskygga verksamhet förekommer till och med mord på konkurrenter inser man att detta är något som måste få en snar lösning.

Från Centern i Ljusdal har vi under lång tid påpekat för våra riksdagsmän och partiledning att något radikalt måste göras för att sätta stopp för detta gissel. Senast i ett brev till näringsminister Annie Lööf (C).

Att vardagen för en redan hårt prövad småföretagare dessutom ska fyllas av en gnagande oro så fort telefonen ringer eller när man öppnar posten och vad man ska finna där i nya utstuderade försök att profitera på en alltför slapp lagstiftning tycker vi är skandal. Vi kräver därför att ledningen för Centern ska påskynda en lagändring som skyddar företagarna i stället för de ljusskygga individer som har detta som levebröd.

När man tillägger att metoderna nu ofta omfattar grova hot mot dem som inte betalar och att polisens bedrägeriansvariga är överhopade av dessa ärenden måste våra lagstiftare inse att detta inte kan fortgå. I en god företagsmiljö ska det ingå att känna sig trygg och att kunna använda sin energi till viktigare saker än att kämpa mot denna parasiterande verksamhet.

Gunilla Brink (C)

Jörgen Brink (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel