Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark majoritet i Bollnäs?

Man har kunnat läsa i insändare i tidningen under sensommaren att de som sitter i majoritet i Bollnäs kommun påtalat att majoriteten är stark i och med att Socialdemokrater och Centerpartister regerar. Jasså? Var då? Det verkar vara ett enda kaos!

Annons

Alla verkar osams med alla. Allt sker inför öppen ridå i media. Offentliga rapporter från kommunstyrelsens arbetsutskott, som egentligen är ett beredande organ till kommunstyrelsen där allt ska kunna diskuteras öppet. Tjänstemän som hängs ut i politisk syften med mera. Man skäms verkligen som kommunpolitiker idag!

Skolskjutsfrågan är ytterligare en fråga som är helt obegriplig.

Det var en av de frågor som gjorde att den tidigare majoriteten efter valet 2006 (C, M, FP, KD, SvP) föll, eftersom sjukvårdspartiet bytte sida under sittande sammanträde i barn- och utbildningsnämnden.

Vi övriga i dåvarande majoriteten sa att det inte var seriöst att lägga ett förslag om fria skolskjutsar eftersom det skulle kosta alldeles för mycket. Pengarna borde och ska i huvudsak läggas på undervisning.

Socialdemokraterna sa att det inte skulle kosta någonting alls och pressade igenom förslaget. Nu när de tagit över makten i Bollnäs kommun tvingas de efter ett och ett halvt år ta bort fria skolskjutsar eftersom det blivit för dyrt. Man häpnar!

Snacka om att lura kommuninvånarna!

Men blir i och för sig inte förvånad eftersom makten alltid varit allt för socialdemokratin. Underskotten skenar framförallt i barn- och utbildningsnämnden och man kan undra om de ska beviljas ansvarsfrihet. Hur är det med trovärdigheten?

Man känner igen mönstret. Det var lika när alliansen tog över 2003. Underskott i alla verksamheter som vi då betade av under vår 4 års period (2003- 2006). Vi fick ordning på ekonomin i vår kommun. Nu är det lika igen efter bara ett och ett halvt år med S och C.

Hoppas alla kommuninvånare ser mönstret. Socialdemokrater kan inte ta ansvar för ekonomin i vår kommun. Historien upprepar sig.

Jag hoppas att Centern tar sitt förnuft till fånga så det finns en hyfsat enig allians som kan ta över igen efter valet 2010,

Mer läsning

Annons