Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark inledning av Patrik Flodin i SM-deltävlingen i Östersund

Patrik Flodin/Göran Bergsten inledde bäst av hälsingarna i Östersund Winter Rally. Ilsboekipaget parkerade som trea i klassen Trimmat tvåhjulsdrivet på fredagskvällen.

Årets andra SM-deltävling i rally innehöll två sträckor den första dagen. Den första mätte drygt två mil och vanns i Trimmat 2wd av västgöten Kristian Johansson, åtta tiondelar före Tobias Söderqvist från Årsunda. Skuggade tätt efter gjorde Patrik Flodin. Denne hade 4,5 sekunder fram till förstaplatsen.

Den 800 meter korta publiksträckan vid skidstadion därefter förmådde inte ändra de inbördes placeringarna. Johansson ledde inför nattvilan med 0,9 sekunder före Söderqvist. Flodin höll tredje plats med 5,1 sekunder fram till den översta pallplatsen.

SMK Hälsinges Niklas Hägg, med Christer Carlsson som co-driver, knep tredje tid i Trimmat fyrhjulsdrivet på SS 1. Dessvärre strulade körningen till sig på publiksträckan och Häggen fick en minuts tidstillägg. Dalade därmed ända ner till nionde plats.

I junior-SM är Jari Liiten/Lars-Åke Persson, Hälsinge, tolva i Otrimmat.