Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark inledning av Niklas Hägg i Svenska rallycupen: "Känner mig rätt nöjd"

Kostade rundpallen på den fjärde sträckan Niklas Hägg segern i Rally Karlstad? Kanske. Hur som helst så blev facit en andraplats för SMK Hälsinge-föraren.

Rally Karlstad inledde Svenska rallycupen. Ett rekordstort startfält tog sig an de sex sträckorna runt staden, där solen alltid lyser.

Kampen stod hård från början. Efter tre körda sträckor – alltså halvtid – så var det dött lopp i fyrhjulsdrivna klassen mellan Niklas Hägg, med co-driver Christer Carlsson, samt Eskilstunas Johan Rudengren/ChristerJohansson.

Men på SS4 så snurrade Niklas och tiden rann iväg.

– Kom för fort in i en kurva och tvingades backa upp på vägen igen. Tappade 13 sekunder gentemot Rudengren och kanske flög segerpokalen där sin kos, funderar Niklas.

Som därefter fortsatte vara snabb. Vid slutmålet skilde tio sekunder fram till förstaplatsen.

–Jag känner mig ändå rätt nöjd. Vägarna var lite för snabba för att passa min Skoda, så en andraplats är trots allt bra, summerar Niklas.

Om det blir någon fortsatt satsning på Svenska rallycupen återstår att se.

– I första hand är det SM som gäller. Men upplägget på cupen är bra, endagarstävlingar gör allt så mycket enklare. Vi får se…

Kurt Eliasson