Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stärk förutsättningarna för hållbar service i hela landet

Centerpartiet och regeringen tillsätter en utredning för att på bästa sätt kunna stärka förutsättningarna att fortsätta leverera service i gles landsbygd.

 Tillgång till livsmedel och drivmedel och annan viktig vardagsservice är oerhört viktig för att människor och företag ska kunna leva, bo och verka även i glesa bygder. Ser vice är en förutsättning för företagande likväl som företagande är en förutsättning för service. Ersättningen är tänkt att gå till de företag som levererar service i gles landsbygd, som har svårt att stå på egna ben när befolkningsunderlaget krymper.

Byns bensinmack eller den lokala lanthandeln är viktiga funktioner för att få vardagen att fungera på många platser i landet. Det är naturliga mötesplatser och fungerar ofta som knutpunkter för olika typer av offentlig service, exempelvis som ombud för apoteket, systembolag, transportbolag och post. Därför spelar de en viktig roll för såväl besökare, för de som bor och för jobbskaparna inom till exempel upplevelseindustrin, de gröna näringarna och för de små entreprenörerna.

Centerpartiet har länge arbetat med frågan om hur vi kan stärka förutsättningarna för en hållbar service i hela landet. Därför är den utredning som regeringen nu presentar ett välkommet besked. Vi ser fram emot att ta del av utredningens förslag på hur vi kan stärka viktig nödvändig service i hela landet.

För Gävleborg som är ett län med mycket landsbygd och där vi från Centerpartiet ofta lyfter denna problematik. Så kan jag bara säga Äntligen!

Magnus Svensson, Söderhamn

distriktsordförande Centerpartiet i Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel