Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Star Wars slår rekord

Stjärnornas krig på Blu-Ray slår alla rekord i försäljning, men samtidigt lyser svagheten hos formatet igenom.

Stjärnornas krig på Blu-Ray slår alla rekord i försäljning, men samtidigt lyser svagheten hos formatet igenom.

Att Star Wars  skulle sälja som smör på Blu-ray är det nog ingen som blir förvånad över. Nu har 20th Century Fox gått ut med officiella siffror som säger att boxen, bara någon vecka efter release, har sålts i en miljon exemplar. Det är tydligen rekord för Blu-ray, vilket höjer vissa frågor.

Att Blu-ray aldrig kommer att bli lika stort som DVD vet vi redan, men nu snackar de alltså om en försäljning i hela världen på en miljon exemplar och kallar det för rekord. Måhända att den siffran antagligen tiodubblas lagom till jul, men säljer Blu-ray så evinnerligt uselt att miljonupplaga i hela världen är något att fira? I så fall kan vi väl inte direkt säga att allt står rätt till med formatet. Jämförelsevis har Blu-ray alltså fått sin första platinasäljande utgåva (med de amerikanska måtten för skivförsäljning, där en miljon utgåvor är detsamma som platina), nästan fyra år efter att Blu-Ray vann formatkriget. Känns som en lite långsam utveckling.

 


/Daniel Hessel

Prylportalen.se