Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stannar hemma från Norgeresa

Ännu en kommunpolitiker hoppar av vänortsresan till Flekkefjord i Norge under midsommarhelgen.
- Jag känner mig inte välkommen, säger Sjukvårdspartiets oppositionsråd Kent Hedberg.

Kommunfullmäktiges ordförande Ingrid Hammarberg (FP) hoppade av delegationen i april, trots att hon efter olika turer till slut utsågs att följa med på resan till Bollnäs norska vänort Flekkefjord. Avhoppet kom sedan oppositionsrådet Ingvar Persson (M) hade kallat henne ”maktkåt” – och Ingrid Hammarberg ansåg att det handlade om mobbning.

Som hennes ersättare utsågs Kent Hedberg (SVP) – som nu meddelat att inte han heller följer med till Norge.

- Jag känner mig inte välkommen i gruppen. Bland annat har jag retat upp mig på hur många i Centergruppen behandlar Sjukvårdspartiet och konstant röstar bort oss i alla val. Och jag känner mig utanför, när de andra politikerna reser med sina respektive – med motiveringen att det är midsommarhelg. Så jag har meddelat att jag stannar hemma med mina barn under helgen i stället.

Vid vänortsmötet i Flekkefjord representeras kommunen av tre centerpartister med fullmäktiges vice ordförande Maud Kvarnäng (C) i spetsen. De övriga är hennes man Roger Kvarnäng och Karin Ånöstam – gift med oppositionsrådet Ingvar Persson (M).

När både Ingrid Hammarberg och ersättaren Kent Hedberg nu stannar hemma, blir Ingvar Persson ensam representant för oppositionspartierna. På listan över tänkbara ersättare finns nu två namn kvar – Christina och Uno Wall, båda (C).

Från Bollnäs kommun deltar också administrative chefen Lennart Åkesson.

- Vi är sex i delegationen – fem politiker och en tjänsteman, säger Maud Kvarnäng. Om Kent Hedberg vill ta med någon "respektive" på resan, som står för sina egna kostnader, så går det att ordna – men den motivering jag fick till återbudet, var att han inte ville lämna sina barn över midsommarhelgen.