Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stängt möte om bandyhall i Bollnäs: "Det finns ett värde att informera alla"

Kvällen efter ordinarie kommunfullmäktige samlas alla ledamöter igen för ett stängt möte med endast en fråga på agendan – bandyhall på Bro 4:4.

Enligt uppgifter till tidningen och helahalsingland.se kommer det under tisdagskvällen hållas ett stängt möte i Bollnäs stadshus dit alla politiker i kommunfullmäktige är kallade.

Under det mötet ska Bollnäs Gif Bandys köp avtomten Bro 4:4 på SJ-området diskuteras.

Läs mer: Ett steg närmare en bandyhall i Bollnäs – Trafikverket betalat miljoner för sanering

Uppgifter som kommit till tidningen tyder även på att det nu ska finnas en politisk enighet kring optionen som Bollnäs Gif Bandy ansökt om att få för att kunna köpa tomten. Bollnäs GIF Bandys efterlängtade bandyhall på SJ-området ska därmed vara inom räckhåll.

Robert Lindgren, klubbchef för Bollnäs Gif Bandy, känner till att det kommer att hållas ett möte i stadshuset under kvällen som har med bandyn att göra.

Läs också: Unik grafik – Se hur Bollnäs Bandy vill förvandla SJ-området

– Jag har också hört att det här mötet ska hållas men vi från bandyn kommer inte vara på plats. Det här är någonting som politikerna har kallat till själva, säger han och fortsätter:

– Det enda jag vet är väl att på kommunfullmäktige kommer man besluta sig för att sälja den här tomten, att det är det som kommer komma upp som förslag på nästa kommunfullmäktige.

Kommunalråd Marie Centerwall (S) bekräftar att ett möte om bandyhallen kommer att hållas under kvällen. Men att det rör sig om ett informationsmöte från tjänstemännen, där underlaget de tagit fram ska redovisas utifrån utredningsuppdraget de fått från Bollnäs GIF Bandy.

– Det är en genomgång till alla ledamöter och ersättare, säger hon.

– Det finns ett värde i att informera alla på ett bra sätt i en fråga som har så stort intresse.

Läs också: Avtal om sanering av SJ-området klart – men inte underskrivet

Att det finns en politik enighet i frågan är inget Marie Centerwall (S) kan uttala sig om i nuläget.

– Det här ska prövas av fullmäktige innan man kan svara på det, säger Marie Centerwall.