Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stängd genomfart blir omväg med bommar

Genomfarten vid undergången stängs av under tre veckor. Nu blir det "som förr" med väntan vid järnvägsbommarna.

Det gamla "bomeländet" är inte så eländigt numera. Undergången under järnvägen vid Statoil har plockat bort ett gammalt trafikhinder.

Men nu är hindren tillbaka! På måndagen skyltades för avstängning av genomfarten. Trafiken kommer de närmaste tre veckorna att ledas genom Gamla stan.

Vilka konsekvenserna blir vid Coop-rondellen återstår att se. Det behövs inte många bilar i kö förrän rondellen är proppad.

För utryckningsfordon är det här naturligtvis en fara. Ambulans och brandkår på brådskande utryckningar ska förstås inte hindras av järnvägsbommar i onödan. Därför finns möjlighet att använda sig av undergången då bommarna är nere.

Avstängningen vid undergången i centrum görs för arbeten med en mur, målning av järnvägsbron och ny belysning vid själva undergången.

Bron ska målas vit. En liten försmak finns redan, då en kortare bit har målats vit. Men den fick inte vara enbart vit särskilt länge. Redan har klottrare varit på plats och satt sig signatur på den nymålade ytan.