Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stamping knäckte norrmän på V75

/
  • Stamping och Bo Landgren satte norrmännen på plats när Unionstravet avgjordes på Färjestads travbana. Foto: Claes Kärrstrand

Det blev än en gång klar blågul seger i Unionstravet på Färjestad – och i kallblodsloppet bjöd nioårige Stamping på ett svenskt trendbrott då han tillsammans med Bo Landgren tog årets fjärde V75-seger.

Annons

– Stamping var fantastiskt bra i dag igen. Vi hade siktat på det här loppet och det känns lite extra att vinna mot norska hästar. Han har tjänat en miljon på drygt ett år nu och kommit snabbt upp i klasserna men han klarar det, säger Bo Landgren.

Svensk travsport har länge varit överlägsen Norge bland varmbloden. Men på kallblodssidan har det varit norsk dominans.

Ändå var det en nioåring från Arbrå i Hälsingland som tog hem kallblodsloppet. Stamping, tränad av den 80-årige amatören Arne Andersson och körd av Bo Landgren, travade ett mäktigt slutvarv i tredjespår och segrade på nya rekordet 1.24,1 över medeldistans.

Arne var en mycket glad man efter loppet och hade inte långt till tårarna. Han hann också med att ge en passning till sina yngre kollegor som tränar hästar.

– Jag tycker att många är dåliga att träna sina hästar. De tar ut dem och kör några varv utan att ha en egentlig plan för det. Jag kör arbetskörning varannan dag och sedan intervaller. Synd bara att det inte finns så många som hugger timmer numera, i så fall hade jag använt honom för att släpa fram det också, säger han.

Mer läsning

Annons