Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stamping håller stilen

Bollnäsamatören Heino Louhelainen har i 14-årige Stamping en travare som verkar i det närmaste outslitlig.

Vid Gävletravets V75-omgång blev det fjärde raka segern för valacken – och andra raka i V75.

Precis som vid förra vinsten var det 100 000 kronor i förstapris och som vanligt var det Fredrik Sikberg som körde hästen.

Stamping satt länge en bit ned i fältet innan han följde med i ryggar ute i spåren under slutvarvet. 300 kvar vreds han till attack och precis på linjen kunde han fånga in Hallsta Lotus.

– Det såg ut att vara för långt fram och ännu 100 kvar trodde jag inte att det skulle gå vägen. Men det är en härlig häst som alltid går hela vägen in i mål. Trots att han blivit gammal så har han nog aldrig varit så fin som idag, resonerade Fredrik sedan hästen avgjort kampen mellan de två 14-åringarna.

Stamping vann på 1.25,6/2160 på en bana som utan tvekan var rejält krävande. På toton betalades segern med 4,70 i vinnarodds.

Vid sidan av V75-segern blev det också två Bollnäsvinster i ramloppen. Ulf Eriksson tog andra raka bakom knepige Värsting Kungen som ledde från start till mål. Valacken var aldrig hotad när han vann på 1.31,9/2140 till 2,39 i vinnarodds och segern var värd 20 000 kronor.

Samma förstapris var det när Thomas Lönns Asara spårade från start till mål med Bo Eklöf i vagnen. Det fyraåriga stoet tog nu sin andra raka seger när hon landade på 1.20,1/2140 till 4,90 i vinnarodds.

Roger Nygren