Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stämningsfullt med Kristofer Åström

En av Sveriges mest omtyckta singer-songwriters firade 15 år som soloartist med en spelning på Söderhamns teater.

Kristofer Åström, kom till Söderhamns teater på fredagskvällen med en akustisk gitarr för en avskalad och lågmäld spelning.

De röda sammetsstolarna på Söderhamns teater fylldes av söderhamnare och andra tillresta som ville uppleva Kristofer Åströms känslosamma musik. Här, på teatern, hade Kristofer Åström verkligen möjlighet att arbeta med dynamiken i musiken. Något han hade längtat efter under många år som rockbandsartist. Han växlade mellan svaga och känsliga toner i ett skört, avskalat och fingerfärdigt plockande till riktigt starka och ösiga partier som fyllde hela salen. Den röda tråden var hela tiden den melankoliska känslan och texternas framträdande och berättande roll.

I vår är elva solospelningar bokade för Kristofer Åström i Sverige. Och solo kan ibland bli ensamt, berättade han mellan låtarna.

– Det är något romantiskt över att åka runt själv och spela. Man är helt utelämnad åt sina egna tankar. Innan konserten hann jag ta en öl på baren Winchester här i Söderhamn. Jag var verkligen helt ensam där, sa han.

Att Kristofer Åström har många artistår och skivor bakom sig märktes. Åtta album och fem ep har gett honom en gedigen repertoar. Under fredagskvällen rullade låtarna på en efter en i ett pärlband av gamla och nya klassiker och mindre kända bitar. Texterna och melodierna fick stå för sig själva helt utan någon presentation.

Bland låtarna hördes All lovers hell, Twentyseven, The wild, Just a little insane som önskades från publiken och konserten avslutades med en cover: The power of love av bandet Frankie goes to Hollywood, och låten tillägnades Kristofer Åströms hund som dog i måndags.