Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ställ upp för Ringslyckan

Läggs demensboendet Ringslyckan ner så är det mycket som kan falla med det.

Eftersom Ringshög i sig är ett ordinärt boende (vanligt hyreshus) så diskuteras det i dagsläget om nattpersonalens vara eller icke vara om demensboendet försvinner. Många äldre har flyttat till Ringshög för trygghetens skull, med vetskapen att det finns personal där dygnet runt. Försvinner eventuellt nattpersonalen så är det nog ingen äldre person som vill flytta in på Ringshög i framtiden. Vad har man då för val? Jo att antingen bo kvar i sin stuga eller söka sig till äldreboende inne i Bollnäs. Och hur blir det för alla gamla som i dag bor på Ringshög? Kan de över huvud taget bo kvar utan "fast" personal nattetid, eventuellt endast med nattpatrull?

Och hur blir det med Ringshögs fina restaurang? Får den vara kvar? Tydligen så har en del av restaurangens budget räknats in i kostnaden av vad en boende kostar per dygn på Ringslyckan. Faller även restaurangen med Ringslyckan? Alltså, det kommer inte finnas något boende för äldre i Rengsjö och försvinner restaurangen så finns det inget matställe heller, förutom pizzerian.

Man ur huse alla Rengsjöbor och protestera mot alla idiotiska förslag, som gör det svårare för er att kunna bo kvar i er hembygd även som äldre!

Annika Persson och Viktoria Ed

personal på Ringslyckan och Rengsjöbor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel