Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ställ upp för Rengsjöbygden

För oss i Rengsjö församling är det extra viktigt att också rösta i kyrkofullmäktigevalet. Ju fler som röstar, desto fler ledamöter får Rengsjöborna i kyrkofullmäktige.

Sedan 1960-talet har vi haft "samlingslista" i Rengsjö församling. I kyrkovalet ställer vi upp med nomineringsgruppen Vår kyrka i Rengsjö, VKR, till det direktvalda kyrkorådet och till samfällda kyrkofullmäktige i Bollnäs-Ovanåkers kyrkliga samfällighet.

Kandidaterna på valsedlarna representerar alla åldrar och de flesta byar inom vår socken. Detta är en styrka.

Vi vill arbeta för att …

• Slå vakt om Rengsjö församlings framtid inom samfälligheten

• Rengsjö församlingshus ska bli en naturlig och eftersökt samlingsplats för Rengsjöborna

• Samverka med skola, samhälls- och föreningsliv i Rengsjö

• Ge barn och ungdomar en meningsfull fritid och tillförsikt inför framtiden

• Genom diakonin hjälpa och stödja unga och gamla i olika livssituationer

• Människor i alla åldrar ska kunna delta i kyrkans verksamhet

• Genom kyrkans gemenskap erbjuda varje människa ett andligt hem

Svenska kyrkan är en demokratiskt uppbyggd folkkyrka med beslutande församlingar på olika nivåer. Kyrkovalet är det tillfälle då församlingsborna i Rengsjö kan välja vilka de vill ska få förtroendet att styra kyrkan de närmaste fyra åren.

Kyrkan är till för alla – också för dem som bara möter den vid kyrkliga handlingar som dop, bröllop, begravning eller de stora högtiderna. De ska också vara representerade i de beslutande församlingarna.

För oss i Rengsjö församling är det extra viktigt att också rösta i kyrkofullmäktigevalet. Ju fler som röstar, desto fler ledamöter får Rengsjöborna i kyrkofullmäktige. Ställ upp för Rengsjöbygden och rösta i kyrkovalet den 20 september!

Anders Bergsten

VKR, ordförande kyrkorådet i Rengsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel