Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal fiskeutrustning för över 30 000 kronor

Personalen på Sportfiskecentrum i Bollnäs tyckte att det var märkligt att så mycket verkade försvinna ur butiken. De tittade på butikens övervakningskamera och såg en av personalens egna bekanta stjäla ur butikens sortiment. Vid husrannsakan hittade polisen fiskegrejer för över 30 000 kronor i mannens bostad.

Annons

Förra onsdagen fick Bollnäspolisen in en anmälan om stöld från Sportfiskecentrum i Bollnäs. Personalen hade under en tid funderat över att så mycket varor verkade försvinna från butiken. När de tittade på inspelat material från butikens övervakningskamera såg de till sin bestörtning hur en av deras egna vänner plockade på sig av butikens sortiment.

Mannen är en gammal vän och fiskekamrat till dem och de hade före händelsen ingen anledning att misstänka honom för något liknande. Fast i efterhand kan det kanske förklara varför han tillbringat så mycket tid i butiken, till synes för att prata och umgås.

Under fredagen gjorde sedan polisen en husrannsakan i mannens bostad och de hittade då fiskeutrustning för 32 000 kronor. Mannen har också erkänt för polisen att han tagit sakerna från sina bekantas butik.

Det var ett gediget fiskesortiment som mötte polisen i mannens bostad. I huvudsak hade han inte tagit några dyrbarare varor, utan mest mindre saker, som exempelvis fiskelinor till ett värde av 12 000 kronor. Ett par vadarbyxor, värda 3 000 kronor och två fiskerullar för ungefär samma summa tillsammans fanns också, men i övrigt handlar det mest om fiskedrag, tafsar och krokar i stor mängd.

Allt tyder enligt polisen på att stölderna börjat någon gång i sommar och sedan fortsatt under hösten. Mannen har nu ett åtal för grov stöld att vänta.