Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal bil av sovande vän

En 28-årig Bollnäsman åtalas för att ha stulit en bil och kört grovt rattfull, samt för att ha burit kniv och skurit sönder ett däck på en bil.

Annons

28-åringen och en kvinna drack vin tillsammans en helg i oktober förra året. Efter att kvinnan somnat tog mannens hennes bilnyckel och bil, sedan körde han omkring i centrum tills han stoppades av polis. Då hade han hade 2,08 promille alkohol i blodet.

Mannen saknar körkort och åtalas därför för tillgrepp av fortskattningsmedel, grovt rattfylleri och olovlig körning. Han åtalas även för brott mot knivlagen och skadegörelse för en händelse i augusti förra året.

Enligt kammaråklagare Kjell Lindqvist skar mannen då sönder ett bakdäck på en bil som stod parkerad på Våggatan. Sedan gick han till en av stans klädbutiker. Ett vittne såg skadegörelsen på bilen, följde efter mannen till butiken och kontaktade polisen.

När polisen kontrollerade mannen hittade de en kniv, vars blad var drygt 20 centimeter långt, i hans byxficka. 28-åringen har i förhör förnekat skadegörelsen och sagt att någon måste ha lagt kniven i hans ficka. Samtidigt har han även framhållit att han inte riktigt kommer ihåg händelsen på grund av att han var berusad.

Mannen kommer att ställas inför tingsrätten.