Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Staffan Pehrson blir ny vd på Nefab: "Ett viktigt tillskott i bolagets fortsatta utveckling"

Hälsingebaserade förpackningsföretaget Nefab har rekryterat en ny vd – från telekomjätten Ericsson. Nu siktar företagets styrelse på att växa ännu mer.

Det var i slutet av februari i år som Nefab meddelade att David Mörk lämnar företagets vd-post, efter drygt fyra år vid positionen.

Läs mer: Därför byter Nefab ut sin vd – styrelsen vill ta företaget till nästa nivå

Nu har företagets styrelse hittat en efterträdare i Staffan Pehrson. Han kommer närmast från Ericsson där han haft en lång karriär, senast globalt ansvarig för produktrelaterade tjänster.

– Vi har hittat en väldigt duktig och kompetent ledare. Förpackningsindustrin är jättestor och omsätter miljarder dollar. Nu siktar vi på att ta ännu större marknadsandelar, säger Per Hallius, styrelseordförande Nefab Group AB, och fortsätter:

– Staffans förmåga att skapa resultat och hans omfattande kunskap om telekommarknaden, vilket är ett viktigt kundsegment för oss, kommer bli ett viktigt tillskott i bolagets fortsatta utveckling mot lönsam tillväxt.

Läs också: Wallenberg köper halva Nefab – för 1,1 miljarder kronor

Staffan Pehrson tillträder som ny vd den 1 september 2016. Målet är nu att öka takten i bolagets utveckling.

– Vi har i dag en mycket stark ställning både finansiellt och på den internationella förpackningsmarknaden. Med en ny vd på plats lägger vi fullt fokus på att driva lönsam tillväxt med en ökad förändringstakt och ytterligare utveckla verksamheten till en ny nivå vad gäller vårt erbjudande och vår position på marknaden, säger Per Hallius.

Staffan Pehrson är 47 år och har bland annat en examen från Handelshögskolan i Stockholm och teknisk fysik i Uppsala. Han har varit verksam på Ericsson i 23 år och där haft ett flertal ledande befattningar i affärsenheter, marknadsenheter, industrisamarbeten samt dotterbolag.

– Det är med både stor entusiasm och respekt för Nefabs långa och framgångsrika historia som jag tar mig an detta uppdrag. Nefab har en mycket stark ställning på sin marknad och jag ser fram emot att tillsammans med organisationen fortsätta driva på den förändrings- och utvecklingsresa som bolaget är inne i, säger Staffan Pehrson.

Fakta: Nefab

Nefab grundades 1923 när Sigurd Nordgren startade en snickeriverkstad i Ovanåker, Hälsingland. 1949 var produktionen främst inriktade på brödlådor gjorda av plywood och bandstål, vilket också har kommit att bli "Nefablådan".

Numera erbjuder företaget förpackningslösningar till internationella industrikoncerner med fokus på telekom-, energi-, flyg-, fordon- och medicinteknisk industri. Nefab har omkring 2 400 medarbetare i Europa, Nord- och Sydamerika samt Asien. Omsättningen 2015 uppgick till 3,3 miljarder kronor. Ägare av koncernen är Familjen Nordgren/Pihl och FAM AB.