Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stående ovationer för operasångerskor i Norrbo

En halvfull kyrka mötte sångerskorna Ann-Marie Backlund och Tove Nilsson på sen lördagseftermiddag. För ackompanjemanget svarade Rune Broberg.

– Gott nytt år och tack för att så många kommit, trots att det med skånska mått mätt, är snökaos, säger Ann-Marie Backlund och hänvisade till lördagens snöbyar.

Läs mer: Opera i ett sandmagasin med Ann-Marie Backlund

De Bjuråkersbördiga operasångerskorna inledde med Wien, Wien nur du Alline och det kändes som de Tre tenorerna snart skulle stämma in i sången.

Programmet på deras nyårskonsert var blandat med Brecht, Hoffmans äventyr, julsånger som O du saliga och det blev entusiastiska applåder efter Joy to the World där Rune Broberg lade till en sångstämma i sista refrängen.

Läs mer: Nu lämnar Rune Broberg över taktpinnen

Samme Rune Broberg berättade sedan om sången Koppången, med musik av Kalle Moraeus och text av Py Bäckman. En text som hon skrev med inspiration från Njutångers kyrka efter önskemål av Ann-Sofie von Otter berättar Rune Broberg. Koppången sjöngs denna afton av Tove Nilsson.

Både hon och Ann-Marie Backlund framförde solosånger. Då, om inte förr framgick det hur väl och dynamiskt de framför stämsång under denna konsert som fick publikens uppskattande applåder och stående ovationer.

Läs också: För fest och allvar i Bjuråker