Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadshuset bjuder in till kalas – firar med öppna dörrar

Ett halvt decennium har gått sedan Bollnäs stadshus öppnade portarna för första gången. Det firar kommunen med öppet hus. – Hoppas många som kanske aldrig varit i stadshuset tidigare kommer hit, säger kommunalrådet Marie Centerwall.

Måndagen den 23 maj 1966 flyttade Socialvården in i stadshuset i Bollnäs. De var först med att installera sig i det nybyggda och toppmoderna stadshus som Bollnäs stad låtit bygga.

Läs också: 50 år sedan Bollnäs första varuhus öppnade

I tidningen Ljusnan rapporterades det om hur anmärkningsvärd husets arkitektur, storlek och inredning var. Att huset var försett med såväl "moderna tänkande hissar som telefonväxel kopplad till ett nät för ett 90-tal interna telefonapparater och innertak med infällda armaturer i lättmetall".

– Det var mycket som förändrades under den tiden, moderniserandet var enormt, säger Marie Centerwall.

Allra mest imponerande ansågs dock fullmäktigesalen vara.

Läs också: Krönika av Gun Klarström: Minnen från en sessionssal

"Salen har en hänförande utsikt ut över Vågen och Ljusnan samt in mot staden och de närmaste omgivningarna. Salen har ljus, rogivande och mycket tilltalande inredning".

Marie Centerwall känner till huset väl. Hon tycker byggnaden står sig bra än i dag och tror den kommer fortsätta att göra det under en lång tid framöver.

– Sett till utformningen är byggnaden väldigt tidstypisk för 60-talet men fungerar utmärkt fortfarande, säger hon.

Läs också: "Här skall jag bygga en stad"

När Bollnäs kommun arrangerar öppet hus välkomnas alla, stora som små, till att besöka stadshuset.

– Det kommer bli en trevlig dag. Det kommer finnas många engagerade människor i huset som man kan lyssna eller ställa frågor till , säger Marie Centerwall.

Seminarier, tal av Kristoffer Lindberg och Marie Centerwall, tipsrunda, musikunderhållning med Kulturskolans elever och utställningar av Tekniska förvaltningen och Räddningstjänsten är några av aktiviteterna som kommer rymmas under jubileet.