Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Staden utan framtid?

Bollnäs har tre fantastiska och unika gymnasieprogram som utvecklats naturligt utifrån de verkliga värden den här bygden har: Naturbruksgymnasiet på Nytorp, Höghammars särskola och den för Sverige helt unika profilen på vårt estetiska program. Utvecklade vi nu bara ett uttalat idrottsgymnasium i samma suveräna anda, så vore fyrklövern komplett.

Man kan inte lägga en massa pengar på en skola där elevantalet sjunker, men det finns faktiskt vägar att ”göra om, göra rätt” genom att vi stärker det vi är bra på och låter bli att försöka snurra det vi är mindre bra på.

Naturen, kulturen, toleransen och idrotten är Bollnäs speciella signum; satsa på de inriktningarna så får staden en framtid.

Att dessutom låta en enskild verksamhet som skolan, bära hela kostnaden för att staden ska ha en framtid över huvud taget, är ganska – omodernt, för att uttrycka sig försiktigt.

Skär bort program som inte säger ett endaste dugg om Bollnäs, vilka vi är och vad vi är bra på här, och vält budgetarna så att alla verksamheter inom kommunen är med och tar ansvar för att staden ska ha en framtid över huvud taget.

Tycker ni att jag överdriver?

I så fall har jag ett test: gå fram till spegeln, ni som sitter i kommunstyrelsen – både tjänstemän och politiker – och så frågar ni er själva: vill jag bo i en stad där barnen inte ens är värda sin skollunch?

Cathrine Palmcrantz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel