Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stabil insats av Team Hudik

Det var aldrig något snack om saken när Team Hudik besegrade sjundeplacerade Alnö 2 med 6–2 (1–1) på bortaplan.
– En gedigen laginsats, säger Team Hudiks tränare Kåge Pettersson.

Det var ett beslutsamt Team Hudik som direkt tog tag i matchen borta mot Alnö 2. Det skulle dröja en halvtimme innan spelövertaget lönade sig. I 31:a minuten startades en snabb kontring där Jenny Blomdahl assisterade Malin Jonsson till 1–0. Ledningen höll bara i en minut innan Alnö kvitterade på hörna.

– Vi kom inte riktigt fram och slarvade ganska mycket i första halvlek. Deras målvakt var bra också hade dom en duktig mittback som plockade bort det mesta, säger Kåge Pettersson.

I andra halvlek skulle dock Team Hudik visa sig vara det klart bättre laget. På drygt tio minuter gick man från 1–1 till ledning 3–1 efter mål av Malin Jonsson och Jenny Blomdahl.

– I andra halvlek spelar vi jättebra. Vi äger matchen från första till sista minuten och både sett till tabellen och hur matchen utvecklade sig så var det en match vi helt klart skulle vinna, säger Kåge Pettersson.

Alnö 2 försökte men Team Hudik var för starkt och målen fortsatte rulla in. Michaela Lindh avslutade målskyttet i den 86:e minuten genom att knorra in 6–2 direkt från hörnflaggan. Med den stora segern i hamn valde Kåge Pettersson att berömma båda lagens insatser.

– Vi möter ett ungt Alnö och det var två lag som ville spela i dag. Vi gör en gedigen laginsats och det var kul att se det fina spelet där ute.