Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprudlande stipendiekonsert i Järvsö

Lill-Babs stipendiekonsert bjöd på fartfylld spelmansmusik, glada barnsånger, gospel, Thomas Di Leva – och så klart, en lycklig stipendiat.

Annons

Som en vårvind svepte fioltonerna in genom kyrkan när Järvsö spelmanslag inledde Lill-Babs stipendiekonsert. De vandrade in genom kyrkan och satte stämningen för resten av kvällen – en kväll som var fullspäckad av känslor och framträdanden av begåvade sångare och musiker.

Järvsöbon och unge folkmusikprofilen Robert Jerfström Rotter är årets stipendiat. Han kallades upp på scenen, kramades om av Lill-Babs och fick sedan ta emot publikens jubel samt stipendiechecken värd 10 000 kronor. Stipendiaten hyllades för sin musikaliska mångsidighet och för sina prestationer i såväl Jarsefölk som Järvsö spelmanslag.

- Vi i Lill-Babs stipendiekommitté vill uppmuntra och stötta dig Robert till att fortsätta din musikaliska satsning, och vi hoppas att du ska fortsätta glädja och inspirera andra att följa i dina spår, sa Lill-Babs som en liten del av motiveringen.

Årets stipendiat i all ära, men det fanns massor med talang på scenen i Järvsö kyrka under kvällen. Bland spelmännen täcktes hela åldersskalan när även Järvsö unga spelmanslag och Stråklek från stallet fyllde kyrkan med fioltoner. Körsång fick också ta plats när en barnkör ledd av Celine Estassy charmade publiken med glad sång och yviga gester.

De åtta tjejerna i gruppen N'harmony sjöng finstämda gospelballader som kombinerade svår sångteknik med känslomässigt engagerade röster. Det stora namnet för kvällen sparades så klart till sist. Men till slut stod han där, Thomas Di Leva.

- Han är härlig, rolig, underbar, begåvad – han är allt, sa Lill-Babs.