Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprid vindkraften

En överetablering på en plats riskerar därför att bli en dålig affär för ägaren och intilliggande markägare samt dyr el för konsumenterna. Ju fler verk som står i stiltje på en plats desto ryckigare leverans. Vindkraften bör därför spridas ut över landet.

Annons

Någon som heter Dietmar Gleich (19/3) jämför vindkraften med större industri. Det finns en viktig skillnad, den ena ger bygden många arbetstillfällen.

Vindkraften är en icke kontinuerlig kraftkälla och måste balanseras med kontinuerliga kraftkällor som till exempel vattenkraft.

En överetablering på en plats riskerar därför att bli en dålig affär för ägaren och intilliggande markägare samt dyr el för konsumenterna. Ju fler verk som står i stiltje på en plats desto ryckigare leverans.

Vindkraften bör därför spridas ut över landet. Vinsten är mindre ingrepp i naturen på varje plats och jämnare leverans. Till dess att det finns en komplett översiktsplan för vindkraftsetablering för landet där man väger vindkraft mot vattenkraft bör etablering ske med stor försiktighet.

Detta har tydligen S Å Thoresen förstått till skillnad från herr D Gleich.

Undertecknad var på en information om vindkraftetablering vid Järnblästen varvid en markägare upptog större delen av mötet med att klaga på kommunens företrädare. Förhoppningsvis kommer även markägare att kunna föra seriösa samtal med allmänheten och deras företrädare i fortsättningen.

Roland Norin

Friggesund

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel