Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spottade poliser i ansiktet – döms till böter och skadestånd

En man i 30-årsåldern döms att betala skadestånd till två poliser, efter att denne gjort våldsamt motstånd och spottat poliser i ansiktet på polisstationen i Bollnäs.

Annons

Det var i slutet av maj förra året som mannen omhändertogs enligt LOB i Bollnäs. I samband med att han skulle avvisiteras i arresten på polisstationen i Bollnäs gjorde mannen våldsamt motstånd.

Enligt domen slet och drog mannen med armarna, krängde med kroppen och spjärnade mot med benen.

De två poliser som var inblandade i omhändertagandet blev också spottade i ansiktet. En av dem på bara några decimeters avstånd, och spottloskan träffade i höger öga.

Den nu dömde mannen varken erkände eller nekade till brott, då han menar att han var för berusad vid tillfället för att minnas.

Tingsrätten anser att mannens "bespottning får bedömas som en i hög grad förnedrande och skymflig handling".

Mannen är tidigare dömd, endast fem dagar innan händelsen på polisstationen i Bollnäs, för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Då blev domen fängelse i tre månader, ett fängelsestraff som påbörjades i december förra året.

Mannen döms nu alltså igen, men denna gång till dagsböter på 4 500 kronor samt skadestånd till de båda poliserna på 5 000 kronor vardera.