Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spotify i Telias digital-tv

/

Är man digitaltv-kund hos Telia och har en hyfsat ny box kan man från och med den här månaden använda Spotify i tv:n.

Annons
Är man digitaltv-kund hos Telia och har en hyfsat ny box kan man från och med den här månaden använda Spotify i tv:n. Men bara om man betalar för Premium.

Efter datorer och mobiltelefoner är det alltså dags för Spotify även i tv:n. Telia är den första operatören som kan erbjuda Spotify som en tjänst i sitt digitala tv-utbud. Från start handlar det om cirka 120 000 av Telias digitaltv-kunder som kommer att ha tillgång till tjänsten. Telia räknar dock med att hälften av kunderna skall ha möjlighet att använda Spotify innan året är slut. Kravet är att man har en box från Motorola, modellerna 1963, 1903 eller 1003.

I likhet med tjänsten för mobilen krävs alltså ett betalande abonnemang, dock inte det relativt nya budgetalternativet Unlimited för 49 kronor per månad. För att använda Spotify med Telias digital-tv krävs Premium-abonnemang för 99 kronor i månaden.

Spotify i digitaltv-boxen är naturligtvis praktiskt för de som vill spela upp musik via hemmabio-anläggningen utan att behöva koppla in datorn. Men det bygger naturligtvis också på att gränssnittet via digitalboxen är någorlunda lättjobbat trots att det är lågupplöst och måste styras med fjärrkontroll. Sannolikt kommer många ändå föredra att fortsätta koppla en ljudkabel mellan laptopen och ljudanläggningen.


/Andreas LiebertPrylportalen.se

Mer läsning

Annons