Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportlovskul med full fart

Ett hundratal besökare dök upp när eventet Sportlovskul anordnades.

Klarblå himmel och värmande sol. Lite blåsigt. Men annars hade nog Ljusdal i centrum, och övriga arrangörer bakom lördagens Sportlovskul inte kunnat önska sig bättre väder.

På grund av isbrist på Kyrksjön flyttades eventet upp på land, vid Rosehills. Aktiviteter som skidor och pimpeltävling blev av förklarliga skäl inställda.

Team Hälsingland anordnade hastighetsskytte, så kallad speed shooting, där hårdheten på bandyskotten mättes med hjälp av en radar. När tidningen var på plats ligger Jonas Eriksson, från Ljusdal, i topp. Han hade skjutit hårdast av de 50-tal personer som provat. Kraftigaste skottet mättes till 143 kilometer i timmen.

Spelar du bandy?

– Nej, det är det som är så konstigt. Jag spelade förr, men det var så länge sedan nu, säger Jonas Eriksson medan han håller koll på motståndarna.

Ett tiotal bandytjejer från klubben var med som arrangörer.

– Det är ett bra tillfälle för oss att synas plus att vi får in en slant till laget, säger Malin Lund från Team Hälsingland.

Förutom en tipsrunda anordnade Bissen Brainwalk en promenad runt kyrksjön. Rotary stod för tillagning av kolbullar – som gick åt i en rykande fart, med fem stekpannor i gång samtidigt.

Sara Johansson, ägare av Rosehills, summerar dagen med två ord.

– Familjärt och trevligt har det varit, säger hon.

Hon uppskattar att ett hundratal personer var på plats under dagen. Men det blev inga succésiffror som under fjolårets Sportlovskul med upp emot 500 besökare.

– Det kanske är för att det blåser eller för att man inte kunde vara på isen, säger Sara Johansson.