Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportigt i nya "Doobidoo"

/

Lasse Kronér gör sin sjätte omgång av "Doobidoo" och sitt tjugofjärde år i tv-branschen. Men han ser sig fortfarande inte som en programledare.

Annons

Lasse Kronérs mål med "Doobidoo" var att skapa ett folkligt program som hela familjen kan se tillsammans. Av tittarsiffrorna att döma har han lyckats. Förra säsongen sågs varje avsnitt av i snitt 1,7 miljoner människor.
- Vi har verkligen grymt kul när vi spelar in det. Jag har fått för mig att det är lite av hemligheten, att folk ser att vi har roligt på riktigt, säger programledaren samtidigt som han bakar en snus och stoppar in den under läppen.
Arbetet med varje ny säsong börjar likadant för programledaren. Han ringer upp Benny Andersson och vädjar till honom att medverka i programmet:
- Så pratar vi musik i tio minuter och sedan säger han "nej tack". Han är min drömgäst.

I år är det inte bara musiker och skådespelare som dyker upp som gäster. I ett av avsnitten får Kronér besök av de tidigare elitidrottarna Pernilla Wiberg, Stefan Holm, Louise Karlsson och Kenny Bräck.
- Här kom det in ett gäng som sket totalt i prestige och allt sådant. När Stefan Holm stod i bar överkropp och sjöng "Daddy cool"... Alltså, jag dog, skrattar Lasse Kronér.
Inte alla minnen från inspelningarna är lika roliga. När det fjärde programmet skulle spelas in råkade programledaren ut för en olycka. Kamerorna hade just börjat rulla och han skulle bara springa fram till publiken för några sista peppande ord när han halkade på det nypolerade studiogolvet. Han landade hårt på ryggen inför 150 förskräckta åskådare.
- När jag skulle resa mig från golvet kunde jag inte röra fingrar och fötter. Tina Ahlin satt och höll mig i handen och jag kände inte hennes hand, berättar han allvarligt och tittar på sina fingrar.

En läkare fanns på plats i publiken och rusade ner för att hjälpa till och en stund senare var Kronér lyckligtvis på fötter igen. På skakiga ben klev han ut och började jobba.
- Jag kunde ju gå, och då får man ju köra. The show must go on, så är det faktiskt. Men jag tror att man kommer att märka att jag var lite skruvad när man ser det programmet.
Lasse Kronér har gott om planer för framtiden vid sidan av "Doobidoo". Bland annat har han och bästa kompisen Claes Malmberg presenterat en ännu hemlig tv-idé som ser ut att bli verklighet, och under hösten planerar han att ge ut en soloskiva.
- Jag är musikant, det är min profession. Jag började med tv 1986, men jag ser mig fortfarande inte som en programledare.
Doobidoo har premiär den 20 augusti.


Therese Lindström/TT Spektra

Mer läsning

Annons