Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportens supervecka – två livematcher från fyran: "Får se de som gör upp om skytteligatiteln"

Fyra på våren och fyra på hösten var det sagt om Sportens livesändningar från division 4 Hälsingland – och det är så det kommer bli.
Sporten avslutar våren med dubbla matcher från fyran: Edsbyn–Kilafors på onsdag och Bollnäs Kurd–Järvsö på fredag.
– Två lödiga fajter med mycket innehåll, säger Sportens reporter Peter Axman, som kommenterar de två och även helgens matcher för HuFF och Ljusdal från Uppsala.

HÖJDPUNKTER: Division 4-match nummer 1 – Strand–Delsbo

HÖJDPUNKTER: Division 4-match nummer 2 – Bergsjö–Näsviken

Ett specialkoncept kring den engagerande serien division 4 Hälsingland – med fyra matcher på våren och fyra matcher på hösten totalt åtta matcher. Det var vad Sporten presenterade innan säsongen startade.

Den här veckan är den sista innan uppehållet – så därför blir det tämligen maxat:

► Öns IP, Edsbyn, onsdag: Edsbyn–Kilafors LIVE

► Solrosen, Bollnäs, fredag: Bollnäs Kurd–Järvsö LIVE

– Visserligen möts de inte, men hur det än är så kommer man som tittar kunna se de två spelarna som sannolikt kommer göra upp om skytteligatiteln i fyran, nytände Robin Modd och kaxige Dido Hussein som redan tagit ut den segern i förskott. Bara en sån sak, säger Peter Axman, och fortsätter:

– De fyra lagen kommer ju med och från olika förutsättningar. Edsbyn har överraskat positivt, likaså Järvsö som nykomling över strecket – särskilt med tanke på det skadekaos som laget haft i vår. Kilafors och framförallt Bollnäs Kurd hade man kanske förväntat sig mer av, men det kanske kommer, säger han.

Efter uppehållet ska vi leverera ytterligare fyra matcher från fyran – kan du berätta hur vi tänker då?

– Nu i vår har vi inte sänt samma lag två gånger, utan försökt att få en bredd i det hela. Det vill säga att efter fredagens match har vi haft åtta lag live. I höst kan det nog bli så att vi går mer rakt på det hetaste matcherna, inte minst de som gäller något i toppstriden. Det innebär också att det kan bli aktuellt att några lag kanske till och med sänds flera gånger, säger Peter Axman.

Peter Axman får sedan rigga ner liveutrustningen på Solrosen – för att nästa dag ge sig ut på turné.

Fotbollshälsinglands två topplag, Ljusdal och HuFF, spelar bägge borta mot samma förening, Gamla Upsala SK. Bägge matcherna, lördag och söndag, sänds live på helahälsingland.se

– Att kommentera matcher är bland det roligaste jag vet i jobbet, så jag ser bara fram emot den här fullmatade veckan, säger Peter Axman.

...och de lagen då, Ljusdal och HuFF?

– Ja... Någonstans tillhörde ju båda förhandsfavoriterna i sina respektive serier. Men riktigt så bra har det ju inte gått, så rent krasst så måste väl varje ny match vinnas om de ska kunna haka på toppen.

KRÖNIKA: "Det är ställt utom allt rimligt tvivel – hon måste vinna priset som Hälsinglands bästa fotbollsspelare"

Skaffar sig ett PLUS-abonnemang – HÄR.

Eller som tidningsprenumerant aktiverar sitt digitala konto.