Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportchefen svarar

Jag förstår att diskussionen dyker upp, med tanke på att LjP inte längre bevakar fotbollen ner till herrarnas division 7 och damernas division 4, som vi har gjort tidigare år.

Annons

En bevakningsnivå som LjP för övrigt har varit ensam om bland systertidningarna i Hälsingland.

Att uttrycka sig som så att vi har förbjudit bevakningen är att ta i. Att vi den här säsongen väljer att inte bevaka samtliga fotbollsserier hänger helt enkelt ihop med att vi måste prioritera vad vi ska bevaka och hur vi ska använda våra resurser. Det finns väldigt mycket som vi skulle vilja bevaka, men tyvärr hinner vi inte med allt.

I den här debatten får vi inte glömma bort det vi fortfarande bevakar i fotbollsväg. Och framför allt hur vi gör det. Tittar du på vår fotbollsbevakning syns det tydligt att det fortfarande är det lokala som vi prioriterar och värderar högst. Vi bevakar till exempel Ljusdals damer på ett sätt som vi inte har gjort tidigare. På webben har vi ofta tv-inslag, flera artiklar från en och samma match, bildspel, med mera. Det är en bevakningsnivå som vi inte har varit i närheten av tidigare.

Det är i sin tur ett led i den digitala satsning som vi gör och som ger snabb, rapp och utförlig rapportering och bevakning på helahalsingland.se. Man kan inte längre titta på papperstidningen och bedöma vår bevakningsnivå utifrån det. Vi jobbar numera mot flera kanaler, där webben är en av dessa. Och där hittar du som sagt en mer ambitiös bevakning av Ljusdals damer än tidigare.  

Vidare bevakar vi fortfarande Ljusdals herrar i fyran, Färila i herrfemman och Korskrogen i damtrean. Så nog finns det fortfarande god bevakning av lokalfotbollen i Ljusdals-Posten och på helahalsingland.se.

Andreas Tagg

sportchef på Ljusdals-Posten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel