Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportchefen: "En stor förstärkning i vår trupp

Edsbyns första värvning är i hamn.
Joel Edling har skrivit på ett treårskontrakt – till sportchefen Stefan Karlssons stora glädje.
– En stor förstärkning i vår trupp, säger han.

Joel Edling valde att inte förlänga sitt kontrakt med Broberg. Sedan dess har han varit en ryktenas man.

Vid lunchtid på onsdagen presenterades han som Edsbyns första nyförvärv inför nästa säsong. Kontraktet är skrivet på tre år.

– Klart att han är en jätteintressant att få in i laget. Han är en driven elitspelare som har varit en av de bästa i Broberg de senaste åren. Det ser jag som en stor förstärkning för vår trupp, säger Stefan Karlsson.

– Dessutom är han lokalproducerad och vår filosofi är att det ska vara på det spåret. Det gör det här ännu mer rätt, fortsätter Edsbyns sportchef.

Hur Joel Edling kommer att användas i laget är en fråga som får svar längre fram i år.

– Det är tränarens problem, men han är en stor förstärkning, säger Stefan Karlsson.

Joel Edling lämnade Edsbyn för Broberg "permanent" inför säsongen 2007/2008. Säsongen innan var han också utlånad till Broberg.

Nu återförenas Joel Edling med sin hårdskjutande storebror Jonas Edling.

– Intressant. De har nästan aldrig spelat riktigt ihop. Det var knappt att Joel var med innan han stack, då var Jonas redan etablerad. De har spelat ihop lite grann bara.

Efter att ha landat första nyförvärvet är Stefan Karlsson förtegen om fortsättningen på årets silly season.

– Det blir inga kommentarer. Vi jobbar vidare och får lösa det framöver. Om vi löser det internt eller jagar nytt, det får vi se, säger han.