Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportbil fattade eld efter olycka

(Uppdaterad 15.20) En 35-årig man överlevde på måndagseftermiddagen en våldsam avåkning mellan Gässlingbo och Finnfara. Efter ett möte på ett krön tappade föraren kontrollen över bilen och körde av vägen.

Annons

Strax före klockan 14 på eftermiddagen kom en kvinna körandes från Bollnäshållet längs Anneforsvägen. På ett krön där vägen snirklar sig som mest mellan Gässlingbo och Finnfara mötte hon plötsligt en Porsche som körde mitt i vägen och i hög fart. När Porschen försökte väja för att undvika en frontalkrock tappade föraren kontrollen över bilen som gick av vägen.
Bilen gjorde sedan en vådlig färd nära 70 meter genom skogen innan den slutligen stannade. Föraren kunde själv ta sig ur bilvraket som strax därefter började brinna. Kvinnan i den mötande bilen chockades men klarade sig i övrigt helt undan skador.
Räddningstjänst, ambulans och polis kom till platsen och räddningstjänsten kunde snart släcka branden. Enligt polis på plats hade föraren av sportbilen ett blödande sår i pannan och var omtöcknad, men han var vid medvetande när ambulans körde honom till Bollnäs sjukhus.
Sportbilen måste ha körts i mycket hög hastighet och föraren misstänks nu för vårdslöshet i trafik.