Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportankaret satsar på popkarriär

/
  • Kristina Westberg, känd från SVT - och TV4-sporten, släpper nu sitt debutalbum

Hon började med endast en dröm.

Nu släpper tv-ankaret Kristina Westberg sitt debutalbum.

- Jag låter lusten bestämma och så blundar jag och hoppar, säger tv-profilen.

Annons

Totalt har hon gjort 1 800 direktsändningar i tv-rutan. Först som sportankare på SVT - sedan på TV 4 där hon numera frilansar som researcher.
Kristina Westberg hade varken kändisskap eller framgång som drivkraft när hon i hemlighet började gå en kvällskurs efter nyhetssändningarna.
- Jag tyckte inte att att jag utvecklades på jobbet där jag var, det stod ganska still och jag behövde få ut min kreativitet. Så jag började gå en musikproduktionskurs. Jag har alltid hållit på med musik, fast i smyg. Jag vill inte förstöra känslan med det genom att sätta press på mig själv, säger Kristina Westberg.

hon 28 år gammal - i huvudet.
- Melodierna och texterna kommer i huvudet och sedan sjunger jag in dem på min mobil. Oftast har jag en stor del av arrangemanget klart. Jag tar ut ackorden på piano efteråt, jag är inte så duktig på något instrument. Men jag har lyssnat på musik sedan jag var liten, jag spelade piano och sjöng i körer, säger hon.


- På TV 4 är de underbart peppande och supportande. Alla frågar hur det går. Det finns ingen på fyran som inte har peppat.
Dåligt självförtroende
Tillsammans med sitt band - bestående av bland annat medlemmar från Oh Laura - släpper hon nu debuten "Good days".
Ett countrydoftande singer/songwriter-album influerat av förebilderna.
- Mark Knopfler är en av mina största hjältar. Andra influenser är Anouk, Bonnie Raitt och Stevie Nicks från Fleetwood Mac. Mest kommer inspirationen från livet och låtarna handlar ganska mycket om relationer, säger Kristina Westberg, och funderar en stund:
- Vad som är viktigt med skivan är att göra något man verkligen vill av hela sitt hjärta. Jag märker att många omkring har många spärrar från att göra saker de verkligen vill, de är rädda för att göra bort sig.
- De tror att det krävs ett enormt självförtroende, men så behöver det absolut inte vara. Man får bestämma sig för om det är lusten eller självförtroendet som bestämmer. Jag kan ha jättesvajigt självförtroende, men jag låter lusten bestämma och så blundar jag och hoppar.
Victor Johansson

Mer läsning

Annons