Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-final och svenskt rekord

/
  • Magnus Falk från Iggesund satte nytt svenskt rekord i VM-finalen.    Foto: Lena Kaulanen

I konkurrens med 199 hoppare från hela världen, tog sig Iggesundaren Magnus Falk, Fallskärm Gefle, till VM-final i precisionshoppning.

Annons

Hans mål var att ta sig till semifinal, dit 25 procent av de startande, totalt 55 stycken skulle ta sig. Och han klarade målet.

– Jag gjorde min bästa tävling någonsin och kom på nio centimeter totalt i semifinalen. De bästa hade då två och fyra centimeter. Till den stora svenska truppens stora glädje, satte jag en 0:a igen, säger Magnus Falk. Det kändes kanonbra och betydde avancemang till en delad 14:e plats.

Hälften av hopparna från semifinalen gick till final, 29 stycken, och Magnus erkänner att han kunde känna av en viss nervositet.

– Jag var ensam svensk, Ungern hade fyra, Slovenien och Italien tre hoppare kvar i finalen, säger Magnus. Man startar omvänt i semi och final, efter de resultat som lyckats prestera, så jag startade i mitten. Det blev en miss och en 4:a, men totalt var det okej. Slovenen Domen Vodisek vann på fem centimeter, följd av Giuseppe Tresoldi, Italien och Oleg Formin, Vitryssland på sju centimeter. Det var ingen överraskning precis, avslutar Magnus.

På köpet så slog Magnus sitt eget svenska rekord sedan i fjol. Nya rekordet är 0–0–0–4 centimeter, från hopp 7–10.

Hela hans serie löd på 0–2–1–2–2–2–0–0–0–4 och totalt 13 centimeter vilket gav honom en 26:e plats i finalen.

Mer läsning

Annons