Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vind i seglen i Hudiksvallsfjärden

/
  • Michael Persson och Hans Holmberg från Hudiksvalls Sjösportsällskap.

Svenska 606 förbundet valde i år att förlägga finalen i Robline 606 cup 2015 i Hudiksvall med Hudiksvalls Sjösportsällskap som arrangör.

Annons

Ett tjugotal båtar var anmälda och fina priser stod på spel i den avgörande finalen där fem regattor runt om i landet ingår och totalt deltog över 60 båtar och besättningar.

Hudiksvallsfjärden bjöd på vackert väder med lätta vindar, tävlingsledaren Tomas Persson och hans stab lyckades genomföra sex seglingar.

Segelmakaren Björn Österberg från North Sails gav en föreläsning under middagen, en mycket uppskattad återkoppling och tips på att hålla båten i fart på ”raksträckorna”.

Segrare i 606 cupen blev efter tät strid son och far Pontus och Jan Apelberg från Lidköping före Uppsalaseglarna Mikael Gelin och Charlotte Bornudd-Gelin. Trea blev Björn Gustavsson och Jonas Lindberg från Stockholm. Bästa Hudiksvallsbesättning blev Michael Persson och Hans Holmberg på en 8:e plats.

Regattan i Hudiksvall vanns av paret Gelin från Uppsala före klubbkompisarna Christer och Myran Olsson. Tre blev cupsegrarna Pontus och Jan Apelberg.

Regattan i Hudik innehöll ytterligare ett moment: Skiyachting. Två seglingar var första deltävlingen i en kombinerad segling och slalomtävling. Den 12 december kommer Skiyachtingen att avgöras med två storslalomåk i Vemdalen. Ett bra utgångsläge har Håkan Karlsson och Johan Sävenstam från Stockholm som seglade bäst under söndagen.

Mer läsning

Annons