Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ville, jag och tjejerna iGymmix

/

Dra mig baklänges vilka tuffa tjejer. I och för sig, när jag googlade på, det för mig okända, "BodyAttack" så stod det att läsa att de är ett träningspass för de tuffaste.

Därför antog jag utmaningen när Gymmix – det är Ljusdals Gymnastikförenings nya namn – bjöd in till "prova på".

Annons

Men varför bara tjejer? Ja, nästan i alla fall. Det var bara Ville Larsson, den före detta simmaren, och jag, plus den musikansvarige för dagen för dagen, Thomas Nilsson som representerade det manliga könet. Tjejerna var 67 till antalet.

Det kom en inbjudan. Ljusdals Gymnastikförening – Gymmix numer därför att landets gymnastikföreningar vill matcha de olika träningskedjor som dyker upp med ett eget slagkraftigt varumärke. Och Gymmix är inte längre lika med bara "knäna böj och armar uppåt sträck" som när den svenska gymnastikens fader, Per Henrik Ling tog initiativet till grundandet av Gymnastiska Centralinstitutet år 1813. Andemeningen då var lika med fysisk fostran för det svenska folket.

De senaste åren har träningsformerna utvecklats – och gymnastikföreningarna har också tvingats förnya sig. I Ljusdal handlar det, bland annat, om tre delar i det så kallade Les Mills-konceptet. Les Mills är ett varumärke från Australien som har licens på sin träningsform. Ett program med musik och färdig koreografi. Man kör samma program världen över. Nya Gymmix i Ljusdal har köpt in tre av Les Mills program, BodyAttack, BodyPump och BodyCombat. Tre högintensiva träningspass. Och tre jättepopulära program.

Och det var till de här träningspassen som Gymmix bjöd in till "prova på". Det gäller förresten för alla. Så ta chansen. Du också.

Jag tog den. Valde premiärkvällen när BodyAttack stod på programmet och hamnade i en smockfull gymnastiksal på Gärdeåsen. Fylld med tjejer.

– Vi körde BodyAtack på höstterminen också och av någon anledning är det så här i Ljusdal att männen är underrepresenterade. Så är det inte i till exempel Stockholm. På höstterminen var vi ett 40-tal varav ca tio var män. När det gäller BodyPump är det tvärtom, berättar Anna-Lena Wallin som är PR-ansvarig för Gymmix i Ljusdal.

Hon berättade det här innan instruktörerna Anna-Lena Wall och Gunilla Antonsson drog igång passet. Sen fanns det liksom inte så mycket tid till snack. Som sagt, ett högintensivt träningspass under en timmes tid med olika stegkombinationer och armar än hit och än dit. Det var lite svårt att få ihop det så här den första gången.

Men kul.

Och rejält svettig blev man också.

En annan gång ska jag prova på BodyPump.

Det får bli mitt nyårslöfte när det gäller att sköta kroppen.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons