Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa för bra för LBK

Starten i elitserien har blivit precis så svår som befarat för nykomlingen Ljusdals BK. 3-9 mot svenska mästaren Sandvikens AIK/BK i första matchen blev till 1-8 (0-4) mot Saiks finalmotståndare Villa hemma på Idrottsparken på lördagskvällen.

– Det är aldrig kul att förlora med stora siffror, men vi lär oss hela tiden, sa LBK-tränaren Björn "Böna" Eriksson.

Annons

Det tog bara dryga två minuter så visade gästande Villa vart skåpet skulle stå på Idrottsparken. Då hittade Patrik Gustavsson fram med en lång crossboll till Daniel Andersson, 0-1.

– Och när Patrik Gustavsson satte dit tvåan tio minuter senare så hade vi fått matchen precis dit vi ville. Sen styrde och ställde vi i 80 minuter, den enda period som inte var bra från vår sida var i början av den andra halvleken, men det rättade vi till, sa Villas Ari Holopainen.

LBK hade det svårt. Den första halvleken var ingen av de bättre som laget gjort den här säsongen, men till den andra kom man ut mer aggressiva, gjorde ett reduceringsmål (Mathias Stavis) och hade bud på fler också. Då blev man för optimistiska och åkte på några snabba baklängesmål. Det stannade vid 1-8 där David Karlsson och Daniel Andersson svarade för tre mål vardera.

– Vi mötte ett mycket bra Villa och eftersom vi inte mött dom någon gång så var det svårt att veta hur man skulle agera, sa LBK-tränaren.

Mer läsning

Annons