Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha hall i Söderhamn

/

Målet är att åter få en curlinghall i Söderhamn.
Vägen dit ska gå genom uppvaktning av kommunen.
– Curlingen dör långsamt i Söderhamn och har gjort det i flera år. Det behövs en hall, säger Lennart Karlsson, initiativtagare och spelare i Söderhamns Curlingklubb.

Annons

Många år har passerat sedan curlinghallen i Söderhamn försvann. Sedan dess har Söderhamns Curlingklubb tränat och spelat matcher i Gävle. En ohållbar situation, enligt curlingentusiasten Lennart Karlsson, ursprungligen från Ljusne.

Det är snart ett år sedan han flyttade tillbaka till Söderhamn från Skellefteå, där han lirade med stadens curlingklubb i division 1. Nu driver han restaurangen på Söderhamns golfbana och det var just där han kom i kontakt med sin älskade sport igen.

– I höstas träffade jag några gubbar på golfbanan och förstod att de fortfarande åker till Gävle för att spela. De bjöd in mig till laget vilket var väldigt roligt, säger Lennart Karlsson.

Ganska snart kom diskussionerna igång – i deras tycke behövs det en curlinghall i Söderhamn.

– Vi hade ett möte där vi funderade kring hur vi skulle kunna göra. Vi diskuterade flera alternativ men kom fram till att vi ska uppvakta ansvariga kommunpolitiker i frågan.

Frågan är hur de styrande i Söderhamn skulle ställa sig till ett sådant förslag. Men curlingklubben tänker inte ge upp även om kommunen skulle ge kalla handen. Lennart Karlsson medger dock att ekonomin skulle bli ett problem om klubben själva skulle tvingas ragga sponsorer för ett hallbygge.

Att det behövs en curlinghall är han hur som helst övertygad om.

– Jag tror att curling är på frammarsch och får vi bara till det så att vi kan spela här i Söderhamn så är jag övertygad om att vi kan rekrytera ungdomar till sporten. Det skulle vara intressant att få snurr på curlingen i Söderhamn och jag är beredd att lägga ner många, många timmar för att få det här att fungera.

Mer läsning

Annons