Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken islossning, Edsbyn!

Kan det vara säsongens skräll i fyran denna lördag i Edsbyn? Serieledarna Näsviken krossades av Edsbyn med 8-0, och det kunde ha blivit fler mål.

Annons

Publiken på Edsbyns halvbyggda nya läktare fick jubla fyra gånger under första halvlek. Edsbyn ägde matchen från start, och visade upp ett härligt passningsspel.

Edsbytänaren Ola Larshans menar att man faktiskt har Bollnäs att tacka till viss del.

–Vi var fruktansvärt revanchsugna efter Bollnäsmatchen (förlust med 41). Alla har gett allt på träningarna den här veckan.

Näsvikens tränare Börje Lindh om matchen:

–Vår tanke innan matchen var att hålla tätt första kvarten. Men efter 15 minuter låg vi under med 2-0 och hade en man utvisad.

Det var 2-0 målet som Lindh talade om. Matchens gigant Oliver Widahl sprang sig fri, förbi två backar, och tacklades hårt i straffområdet. Henrik Ring frilägesutvisades, och Widahl satte straffen själv.

Edsbyn visade upp ett spel som definitivt skulle fungera i division 3 (man ligger numera tvåa i fyran) och man spelade med stort självförtroende.

Nästan som inom bandyn så spelade man runt bollen i backlinjen, för att sedan med snabbhet och precision sätta fart när det fanns läge. 40 målet var ett typexempel. Efter lite spel i backlinjen tog det 10 sekunder tills målet var ett faktum.

–Vi har fokuserat mycket på passningsspelet. Att sätta fart på bollen och spela på snabba tillslag. Vi har jonbbat mycket på det.

I andra halvlek var Edsbyn ännu mer överlägset. Detta berodde på att hemmalaget fortsatte springa hela matchen, medan bortalaget gav upp.

Det är svårt att utnämna någon som höjde sig över de andra i hemmalaget, men Oliver Widahl var som vanligt riktigt bra. Larshans väljer att lyfta fram Per Rudman och Philip Björkman som kom in i andra halvlek och började med att göra två assist.

Mer läsning

Annons