Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viksjöfors första mixedlag i ultimate frisbee – vann SM-guld direkt: "Välspelad final"

Viksjöfors ställde upp med en ny konstellation i helgens SM-slutspel i ultimate frisbee. Men det hindrade inte laget från att vinna SM-guldet efter en hård final mot Örebro.

Annons

Helgens mästerskap i ultimate frisbee vid SM-veckan i Norrköping blev första gången Viksjöfors ställde upp med ett mixedlag. Och det hade inte kunnat sluta på ett bättre sätt.

Efter segrar mot Örebro och Linköping i gruppspelet tog laget hem en till seger mot Örebro i en relativt jämn final.

Läs mer: Ultimate frisbee - sporten utan tacklingar och domare

– Det var en välspelad final. Vi lyckades dra i från i första halvlek och tog ledningen med 8–4, och det var skönt inför andra halvlek. Vi visste att det skulle bli en tajt match och jobbigt hela vägen, säger Anders Dahlberg, spelare i Viksjöfors.

Läs mer: Viksjöfors spelade hem SM-guld även förra året

Tajt och jämnt skulle det bli ändå i den andra halvleken. Örebro hämtade ikapp så det bara skilde två poäng. Sedan följdes lagen åt några poäng innan Viksjöfors gjorde det avgörande rycket. Finalen slutade 15–9.

– Örebro gick ut starkt i andra halvlek men vi kunde dra ifrån. Vi hade fler killar att gå runt på i vårt lag och det blev väl till slut avgörande att vi kunde gå på mer. Jag är riktigt nöjd med lagets inställning inför varje match, och våra tjejer spelade riktigt bra hela helgen, säger Anders Dahlberg.

Viksjöfors segrande lag i Ultimate frisbee mixed under SM-veckan i Norrköping.

Viksjöfors lag är en ny sammansättning och på SM-veckan var man 15 spelare på plats, tio killar och fem tjejer.

– Många av killarna har spelat ihop länge, vi är 4-5 stycken från Edsbyn. Sedan har några spelare från Stockholm spelat med vårt killag i många år. Det var första turneringen vi spelade mixed då vi slagit oss ihop med ett gäng tjejer från Stockholm som jag spelat med i olika landslag, säger Anders Dahlberg.

Vad gör Viksjöfors till Sveriges bästa lag?

– Det är speciellt att spela mixed, men våra killar är väldigt erfarna och tjejerna är unga, duktiga spelare bland de bästa i Sverige. Med duktiga spelare blir det ett bra lag.

Läs mer: Oflyt för Viksjöfors i klubblags-VM

I sommar siktar Viksjöfors inte på några speciella tävlingar. Men till nästa år siktar man på att satsa lite mer.

– Vi vill göra en liten nysatsning, åka med laget på fler turneringar, kanske någon utomlands. Det som hägrar nästa år är beach-EM i Frankrike. Många som var med i det här laget på SM är sugna att satsa på mixed även där, säger Anders Dahlberg.

Mer läsning

Annons