Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi tappar mycket under samlingarna"

/

Landslagsuppehållet kom lägligt för många lag i elitserien.
Men frågar du vad Edsbyns IF tyckte om det så blir svaret ett annat.
– Tittar man på oss som klubb så tappar vi mycket under de här samlingarna, säger tränaren Tomas Liw.

Annons

Fem seniorer följde med A-landslaget till Ryssland och tre av juniorerna var på samling med U23-landslaget. Lägg därtill fyra sjuka och lagledaren Stefan Asikainen och fysioterapeuten Bengt Ryhed så förstår man att Edsbyn har haft ett uppehåll som haltat.

– U23 var ju bara borta en kortare tid, men de spelade matcher som sliter. Daniel Välitalo förfrös sig i Ryssland och Jonas Edling hade nåt sår på en fot, men jag räknar med att de ska spela mot Vetlanda, säger Tomas Liw.

Under den dryga veckan som gått sedan förra matchen så har Edsbyn fått fylla på träningstruppen med unga spelare.

– Från 97:or och äldre har vi använt oss av. I bland har det bara varit tre A-lagsspelare och resten unga. Men det har gått bra och det har varit roligt för dem som kommit upp, säger Tomas Liw.

Hur många "riktiga" träningar hinner ni med innan Vetlandamatchen?

– Två riktiga. Skönt att vi har visat så bra form på slutet i serien och träningen i onsdags satt bra, det såg bra ut. Vi ska ut och köra på vårt så mycket det går. Vore skönt med en bra match i benen inför Annandagen eftersom det är en speciell match.

Kvällens match blir också målvakten Henrik Karlströms första sedan Anders Svensson blev klar för ryska ligalaget Kazan.

– Han har stått en i elitserien i år mot Motala. Henrik är en bra målvakt som har stått i alla ungdomslandslag och det är tredje året som han är med i truppen, så han vet precis hur vi gör och spelar. Han är en lugn kille och har sugit åt sig väldigt mycket från Anders Svensson, säger Tomas Liw.

– Så vi ger honom fullt förtroende och öser på med vår offensiv.

Mer läsning

Annons