Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans hetaste lista: 7 Heta Hälsingar

/

Annons

1) Dido Hussein

Supertalangen från Bollnäs tar det stora klivet från division 3 och upp till superettan. Det stod klart i veckan när även IFK Värnamo (tia senaste säsongen) såg de unika kvaliteter som gav Giffarnas målshower i trean en sådan extra stjärnglans. För BGIF, och alla unga fans på Solrosens IP, blir tomrummet efter Kung Dido av Gärdet minst sagt svårt att fylla. Men det är bara att tacka för showen, och önska lycka till.

2) Hall på Hällåsen

Bollnäs låg länge först i spåret mot Hälsinglands andra bandyhall, men i veckan satte Söderhamn in en mäktig spurt. En rejäl majoritet i kommunfullmäktige hängde med i svängarna när ett planerat "vindskydd" blev till en ny hall för 60 miljoner kronor på Hällåsen. Bandyfamiljen jublar, allra mest Svenne Olsson...

3) Myhrers skräll

En liten miss i slutbranten, annars hade André Myhrer varit på pallen – och det i storslalom! Bergsjös världsess i slalom bjöd på en skön VC-skräll som fyra i Beaver Creek, Colorado. Och Myhrer var väldigt glad över att ha öppnat en andra front i pisten; "Det känns som allt slit börjar betala sig nu".

4) Majas målfirma

Maja Allgulander trivs allra bäst hemma i Hudiksvall, och det till lycka för Strands IF. Som därmed förfogar över den kanske bästa och i särklass mest effektiva spelaren i handbollens division 1. Den sylvassa 24-åringen har gjort 107 mål på elva höstmatcher, nära nog tio mål i snitt per match och dubbelt så många som tvåan i skytteligan.

5) Heta bandyforwards

Det är viktigt att rollspelarena gör sitt jobb. Och det börjar se allt bättre ut i våra elitlag i bandyn. Bara de senaste två matcherna har Edsbyns Mattias Hammarström gjort fyra mål, Martin Söderberg (Broberg) tre mål och Christian Mickelsson (Bollnäs) fyra mål. Tillsammans med Jonas Edling ligger de också med i skytteligans topp-10.

6) Jari Liiten

Bergsjös och SMK Hälsinges 21-åriga racingess Jari Liiten drog iväg en ansökan mest på skoj. Nu är han en av de utvalda med en chans till nästa stora steg´– en testkörning för en plats i Vauxhall Junior Rally Team som senare i vinter tävlar i 2016 års British Rally Championship. Litten jagar sin dröm.

7) Målfester i tvåan

Både Arbrå HK och Alfta GIF håller topphöjd i handbollens division 2. I helgen bjöd lagen trogna hemmasupportrar på frejdiga målfester, båda lagen vann sina matcher enkelt och båda gjorde dessutom exakt 33 mål. Och släppte bara in sju (AHK) respektive femton (Alfta). Båda är givna i en slutstrid med topplaget Uppsala.

Mer läsning

Annons