Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmästarinnan från Järvsö

/

När Karin Wåhlstedt senast kom hem efter ett utomhus-VM var det med ett guld och ett brons i bagaget.


Nyligen hemkommen kan Karin berätta att medaljhögen fyllts på ytterligare, nu med ett guld och två brons.

Annons

Guldet, som kom på 800 meter under VM-veckan i Lahtis, gör henne till regerande världsmästarinna på distansen. En väldigt nöjd Karin får svara på den självklara frågan.

– Det känns jättebra, nu har alla spänningar jag hade innan tävlingen släppt och jag kan slappna av.

Karin springer i åldersklassen K45 och förutom guld blev det som nämnt också två brons, ett på 1500 meter, där Karin mötte riktigt hårt motstånd i två yngre kvinnor varav vinnaren från Ryssland. Den tredje medaljen kom lite oväntat på stafett där Karin tillsammans med tre landsmaninnor sprang fyra gånger 400 meter.

Karin har samlat på sig ett ansenligt lager titlar och medaljer, innan årets utomhus-VM i Lahtis blev hon vann hon för sjunde gången Hambojoggen, något tidigare i år lyckades hon i inomhus-VM springa till sig två silver. Och nu alltså ett guld och två brons. Framgångsreceptet står till stor del tränare Olle Arvidsson för, det är nämligen han som gör Karins träningsprogram.

Han är jätteduktig, och han har varit min tränare hela livet så han vet precis vad jag behöver träna på, berättar Karin som påpekar att det är en expertis hon inte har. Hon tränar efter Olles program två gånger i veckan, men förutom det springer hon 1,3 mil varje lördag med Running Club i Ljusdal.

Att träna så pass hårt varje vecka kan för många vara obegripligt, vad är det som driver?

För Karin är frågan enkel, hon tycker om att träna, speciellt när hon får utdelning på tävlingar.

Men det är mer än lusten att träna som har tagit Karin dit hon är i dag.

– Många får problem med baksida lår och liknande men jag har aldrig drabbats av det, och när jag inte behövt göra några längre uppehåll har jag kunnat hålla jämn form hela tiden, berättar Karin.

Om två veckor väntar friidrotts-SM sen är tävlingarna över för i år, men Karin börjar igen efter jul att följa Olles träningsprogram.

Mer läsning

Annons