Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntad SM-utdelning

/
  • Julle Smallstars vann SM-guld och tog även guld i Cheer Open. Bakre raden Ronja Røe, Anna Jegorova, Amanda Nilsson, Emelie Rönning, Laura Einarsson och Märta Westerberg. Främre raden Beverly Law, Sofia Larsson, Emma Andersson och Madina Hussein.
  • Julle Allstars tog SM-silver och blev tvåa i Cheer Open. Bakre raden Lina Nordin, Emmy Schmidt, Lisa Söderberg, Sofi Sverin och Julia Stridh. Främre raden Agnes Fockström Haubitz, Christina Larsson, Sofie Asp och Märta Adolfsson.

Det blev som väntat dubbla medaljer för Julle United när cheerdans-SM avgjordes i Borås i helgen. Guld till Smallstars, medan Allstars fick åka hem med en silvermedalj sedan man blivit tvåa bakom hemmalaget Musketeers Funky Cheer.

Att sedan Smallstars vann före Allstars i den öppna tävlingen visar bara att Julle United är en av landets ledande klubbar inom cheerdans.

Annons

Det är Musketeers från Borås och Allstars från Hudiksvall, som dominerat cheerdansen de senaste åren.

– Vi har ju tävlat mot dem under många år, och de har kvar i stort sett samma lag som de alltid har haft, medan vi har föryngrat massor. Så den här silvermedaljen är vi nöjda med, sa Johanna.

Att Smallstars skulle vända hemåt med en guldmedalj var klart redan på förhand då laget saknar motstånd i juniorklassen, och SM-segern innebär ju att man även är klar för EM i Slovenien i början av juli. Det är även Allstars då de två bästa lagen i seniorklasen går till EM, men det är knappast troligt att det blir någon EM-start för det äldre laget.

– De har ju kommit till en ålder där flera ska ta studenten och många sommarjobbar, och ska man på EM är det full satsning på träningen som gäller, och den tiden har inte många av tjejerna i Allstars, sa Johanna Julle.

Mer läsning

Annons