Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USM-guld till Sandra Hamrén

/

Bäst i klassen. Och bäst i Sverige.

Fast det var i och för sig inte så mycket firande när den svenska USM-mästarinnan, Ljusdals Judoklubbs Sandra Hamrén, kom hem till klass 8 A på Stenhamreskolan i går. Några ryggdunkningar så där.

HelaHälsingland träffade den svenska mästarinnan på syslöjden.

Annons

Svensk mästarinna och därmed överst på prispallen. Dit fick Ljusdals Judoklubbs Sandra Hamrén ta steget när ungdoms-SM i Judo avgjordes i Borlänge i helgen. Sandra kämpade sig till ett guld.

Då det är ont om tjejer i +63 kg klassen så var det bara tre deltagare i klassen. I första matchen mötte Sandra en tjej från Spif som var bra mycket större än Sandra. Men efter mycket slit och kämpaanda så lyckades till slut ändå Sandra vinna på ett ipponkast (fallseger). I den andra matchen mötte Sandra sedan Ina Pettersson från Södertälje och där fick hon in ett fempoängskast i mitten av matchen och kunde försvara poängen matchen ut. En överlycklig Ljusdalstjej tog sin hittills mest meriterande placering.

– Ja, det här var riktigt skoj och betyder en massa energi inför framtiden. Just nu handlar det om Judo fyra-fem kvällar i veckan, säger Sandra som förutom att hon tränar själv också är tränare för ett yngre gäng i klubben.

 

Mer läsning

Annons