Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt i VM

Massor med rutin och en hög lägsta nivå.
Det ger Tomas Burvall medaljhäng inför avslutningen i frisbee-VM.

Annons

– Ganska oväntat, men jag presterar snäppet under världsklass samtidigt som de andra i toppen är rätt ojämna, säger den 42-årige världsmästaren från Bollnäs.

Som sakta men säkert har segat sig uppåt i allround-totalen, och inför de två avslutande dagarna i Norrköping ligger han på andra plats efter färske svenske mästaren Mike Beckman från Göteborg.

– Men det är en bräcklig position, ännu återstår två pargrenar där poängen räknas dubbelt. Där kan mycket hända, säger Burvall, som tillsammans med amerikanen Thomas Cole levererade en stark insats i torsdagens fristil.

– Så bra vi kunde göra, och någonstans runt tionde plats. Specialisterna i den här grenen går inte att komma åt, de får betalt för att uppträda med sin akrobatik.

I onsdagens runda frisbeegolf var Burvall lagom nöjd.

– Jag ville lite för mycket, men det var tuffa vindar och inga höga scorer överlag, säger den vasse veteranen.

Lite snöpligare blev det i discathon, en mindre miss på fel ställe gjorde att Burvall precis missade finalen i grenen.

På fredag väntar ett spännande avgörande i DDC, där Burvall spelar med Fredrik Selinder från Norrköping i topp-poolen där tio par fajtas om medaljerna.

Även klubbkamraten från BOGUS – Mikael Zewgren – håller stilen i sitt hittills bästa mästerskap och ligger på en imponerande sjätte plats.

Mer läsning

Annons