Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyra Bergström snubblande nära VM-medalj

/

Bumpyfeets Tyra Bergström visade framfötterna rejält under hiphop-VM.
Hon var mycket nära att ta en medalj i den mycket tuffa konkurrensen.
– En fantastisk prestation, säger tränaren Stina Hedlund.

Annons

Sexton dansare från Bumpyfeet i Söderhamn hade kvalificerat sig för hiphop-VM. Över 3 000 dansare från hela världen var samlade i Rimini i Italien. Och i det högklassiga startfältet blev mästerskapet klubbens i särklass bästa internationella tävling någonsin.

– Tidigare brukar vi ha någon i semifinal och final, men nu var det så många som gjorde bra resultat, säger Stina Hedlund.

Störst framgång hade Tyra Bergström som dansade till sig en finalplats i singel och var snubblande nära en medalj. Men det blev till slut en fjärdeplats av 110 startande i klassen. Det var exakt samma placering som vid EM i fjol.

– Det är klart att man vill ha en medalj, men vi är ändå jättenöjda med att ha två i semin från samma klubb och att sedan Tyra kunde gå till final och bli fyra. Det är en fantastisk prestation i den otroligt hårda konkurrensen.

Rasmus Swärdström gjorde också en mycket stark tävling och kom på femte plats i Battle av 70 startande.

– Han är jättenöjd med det såklart. Det är tufft motstånd och på ett VM skickar alla sina allra bästa, säger Stina Hedlund.

– Vi vet att vi ligger bra till i Sverige. Men nu var så många grupper och par som också gick bra. V har en bredd i de flesta grenar. Det känns fantastisk kul.

Bumpyfeets grupper Freeze (juniorklassen) och Hype (barn) tog sig vidare till semifinal. Men där tog det stopp, trots fina resultat. Hype slutade sexa och Freeze kom till slut på en tionde plats.

I Freeze dansade Disa Eriksson Moa Andersson Tilde Södergren Rasmus Swärdström Tyra Bergström Moa Abrahamsson Elsa Persson. Och i Hype Lova Larsson Astrid Sjödin Tove Norrlander Tilde Gärdin Maja Persson Lisa Ek Emma Jones 

Övrigt från VM: Leah Bergström och Alma Södergren kom på 20:e plats i par för barn. Rasmus Swärdström och Tyra Bergström blev 13:e samt Moa Abrahamsson och Tilde Södergren 25:a i klassen par för juniorer.

I barnsingel kom Alma Södergren 25:a.

I juniorsingel blev Tilde Södergren 9:a, Disa Eriksson 24.a och Rasmus Swärdström 42:a.

Mer läsning

Annons