Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två avhopp i kampen om SOK-post – nu återstår bara en "motståndare" för Vestberg

/
  • Hans Vestberg är en av två återstående kandidater till posten som ordförande i SOK. Arkivbild.

Bengt Jönsson och Per Palmström hoppar av som kandidater till ordförandeposten i Sveriges olympiska kommitté.
Det betyder att kampen om posten som SOK-bas står mellan handbollens Hans "Veppis" Vestberg från Hudiksvall och RF-basen Björn Eriksson.

Annons

Läs också: Hans Vestberg från Hudik aktuell som SOK-ordförande

Bengt Jönsson och Per Palmström meddelar att de hoppar av som kandidater i ett pressmeddelande, uppger Sveriges Radio. De har beslutat att i stället ge sitt stöd till Hudiksvallsbördige Hans Vestberg, ordförande för handbollsförbundet och vd för Ericsson.

"Vi har till valberedningen meddelat att vi avstår våra kandidaturer till förmån för Hans Vestberg. Efter att vi gemensamt har träffat Hans har vi båda, var och en för sig, kommit fram till att vi anser att Hans Vestberg är den bästa kandidaten till denna viktiga post", skriver de i pressmeddelandet.

Därmed återstår två kandidater till ordförandeposten i SOK inför valet vid årsmötet i Stockholm den 19 april – Hans Vestberg och Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson. Nuvarande ordföranden Stefan Lindberg, som haft posten sedan oktober 2000, meddelade för tre veckor sedan att han avgår vid årsmötet.

Per Palmström är vice ordförande i SOK:s styrelse och Bengt Jönsson är ledamot i SOK:s styrelse samt generalsekreterare i simförbundet.

Mer läsning

Annons