Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Byar blir starkare tillsammans

/

I en källare under ett gym i Bergsjö håller Bergsjö powerlifters till. Idén med Bergsjö powerlifters var att det skulle finnas något att göra för de sommarlovslediga ungdomarna.

Annons

Bergsjö powerlifters är en del i det ANT-projekt som Nordanstigs kommun är med i. ANT står för förebyggande av alkohol, narkotika och tobaksbruk bland elever.

– Det här skulle vara för de ungdomar som är hemma över sommaren. Som inte åker med farsan och paddlar kanot i Abisko, säger Micke Gradin, själv styrkelyftare och landslagscoach i förbundskapten i bänkpresslandslaget sedan 2004.

Men att det skulle bli så populärt som det blev, det hade Micke Gradin aldrig kunnat föreställa sig.

– Vi har fått 26 nya medlemmar varav fyra tjejer, och 14 stycken har tränat fyra gånger i veckan hela sommaren.

Micke Gradin har även startat upp Hassela powerlifters, och hans mål är att man ska ha tre eller fyra styrkelyftsgrupper i Nordanstig. Han är halvvägs till målet med Hassela och Bergsjö. Ytterligare en by han kastar sina styrkelyftarblickar mot är Gnarp.

– Där finns Kulturstjärnan där det redan finns ungdomsverksamhet.

Meningen är sedan att alla klubbar ska tävla tillsammans under namnet Nordanstig United, för att både byarna och ungdomarna ska känna samhörighet.

– Vi har jobbat hårt med att alla ska vara ett team. Ingen är bättre än den andre för att de lyfter mer, för utan varandra är man ändå ingenting.

Mer läsning

Annons