Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt i Finland för Jerker

Alftasonen Erik Rost lyckades bäst av de svenska landslagslöparna och knep en 15:3 plats när den första av tre deltävlingar i Nordic Orienteering Tour avgjordes i finska Tuusula.
Rehns BK:s Jerker Lysell sprang in på en 36:e plats i det kombinerade medeldistans och sprintloppet.
– Det ville sig inte riktigt i dag, sa Jerker efter målgången.

Annons

Det blev inte riktigt som sprintspecialisten Jerker Lysell tänkt sig med kombinationsorienteringen i Finland där orienteringssporten tagit efter skidornas Tour de Ski.

– Det blev tuffare än jag trodde och jag blev helt slutkörd. Jag kände mig otroligt pigg före loppet sedan vet jag inte riktigt vad som hände. Efter medeldistansen hade jag inga krafter kvar så jag tappade också i sprintdelen.

Så här beskriver Jerker loppet:

– Jag började med att springa en krok till första kontrollen. Sedan gjorde jag också bort mig lite grand på väg till den andra kontrollen och tappade tid. Kartan var heller inte den bästa på medeldistansen men det är inget jag ska skylla på. Jag fick helt enkelt inte till det.

– På sprinten var jag heller inte så snabb Gjorde ett dåligt vägval och tappade 20 sekunder. Det är tufft om platserna och missar man så tappar man placeringar direkt. Så det här var inte min dag. Det var också första världscupen och kanske blev jag lite för stressad.

– Jag tycker ändå att det kändes bra före loppet och att jag hade formen. Men kanske har jag vilat lite för mycket innan den här tävlingen.

Kommande tisdag är det dags för den andra deltävlingen i Nordic Orienteering Tour. Den tävlingen, en knock out-sprint avgörs i gamla Stan i Stockholm.

– Det loppet är mera min grej på den här nivån. En ren sprint. Nu är det bara att ladda om batterierna för i Stockholm kommer det att behövas springas fort om man vill vara med där framme.

Mer läsning

Annons