Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunga lyft i Enånger

/
  • Simon Englund, Bergsjö, försökte sig på personligt rekord med 56 kilo i stöt, men bommade och stannade på 54.
  • Magnus Jägrup, Bergsjö, stod för en jätteprestation med sina 113 kilo i stöt.
  • Hemmalyftaren Lars Norrmén blev bästa veteran.
  • Pristagarna i EAK-cup. Vann gjorde Magnus Jägrup, Bergsjö. Tvåa Lars Norrmén, Enånger, trea Jonas Lundin, Bergsjö, fyra Gustav Persson, Bergsjö, femma Johan Henriksson, Enånger.
  • Magnus Jägrup får vit flagg och godkänt lyft av domarna.
  • Jonas Lundin, Bergsjö, fixade nytt personligt rekord i stöt.

Hemmalyftaren Lars Norrmén blev bäste veteran och Bergsjölyftaren Jonas Lundin putsade av sitt personbästa när Enångers atletklubb bjöd in till nyårstävling.

Annons

Trots att han inte var riktigt fräsch, så lyckades Jonas Lundin, Bergsjö, putsa av sitt personbästa i stöt – med ett kilo.

– Jag är lite missnöjd med ryck. Jag har gjort 75 kilo tidigare, men nu stannade jag på 70. Men jag har varit sjuk, och är inte riktigt frisk ännu, säger Jonas, som

lyckades lite bättre i stöt. 91 kilo är nytt personligt rekord med ett kilo. Han gjorde även ett försök på 93 kilo – men bommade.

Bäste veteran och tvåa i EAK-cup blev hemmalyftaren Lars Norrmén, som fram till tävlingens sista lyft inte bommat något. Men med 120 kilo på stången i stöt tog det stopp.

– På Norrlandsmästerskapet tog jag 122 kilo. Men nu har det varit jul, och då blir det mer äta än träna, säger Lars och skrattar.

Dessutom gjorde sig ett dåligt knä påmint.

– Jag kände det direkt i vändningen, och då är det lika bra att avbryta. Det är bättre att ta det säkra före det osäkra.

Bergsjö atletklubb har ett gäng riktigt starka killar på gång, vilket även avspeglade sig i resultatlistan.

Jonas Lundin blev bästa junior, Magnus Jägrup bästa senior och vann EAK-cup. Dessutom fick Bergsjös Gustav Persson ett tröstpris som tävlingens bästa ungdomslyftare.

Mer läsning

Annons